Ärlighet varar längst

Sacred-Heart-of-Jesus-PostersEn intressant sak hände mig häromdagen. Jag hade gått till en bokhandel för att köpa några böcker till mig själv. Efter att ha lämnat bokhandeln gjorde jag några fler ärenden, och kom hem en timme senare eller så. När jag packa upp påsen från bokhandeln, upptäckte jag att expediten hade glömt att ta betalt för en av böckerna.

Jag var tvungen att gå ut igen senare för ett annat ärende, så jag körde tillbaka till bokhandeln och gick till kundtjänst för att tala om att jag inte hade betalat för en av böckerna.

Tja … De var chockad över att jag hade talat om detta. Minen på expeditens ansikte var av ren förvåning, de var väldigt ivriga att tacka mig för detta. När jag gick därifrån, kunde jag höra dem prata fortfarande och uttrycka förvåning över att jag faktiskt hade informerat om detta.

Så, här är min fråga: när började vi bli förvånade över att någon försöker göra det rätta? Har vi blivit så vana vid dålig, självisk beteende, med alla som ser sig själva som prio nummer ett, att det rätta faktiskt chockar oss?

Jag försöker inte beskriva mig själv som en förebild för gott uppförande, men jag försöker att leva efter värderingar som ärlighet och rent spel som mina föräldrar lärt mig, och att föra dem vidare till mina barn och barnbarn. Det är inte alltid lätt, men om vi inte gör det själva, hur kan vi förvänta oss bra beteende från andra?

Ha en bra dag. Gör det rätta.

Comments are closed.